Leren bekleding behandelen

Leer heeft een lange levensduur en is slijtvast, toch heeft het regelmatig onderhoud nodig om deze kwaliteiten te behouden. Vooral lederen autobekleding krijgt het soms zwaar te verduren. Regelmatig in- en uitstappen, zweet, felle zonnestralen, etensresten op de achterbank, het komt het leer niet ten goede. 

Door de jaren heen zullen de gebruikssporen steeds zichtbaarder worden. Om de levensduur van de bekleding te verlengen en de schoonheid ervan te behouden, is regelmatige (2 x per jaar) verzorging geen overbodige luxe.

Is je autobekleding toe aan een verzorgingsbeurt? Test het met dit simpele trucje: Duw je duim in de lederen bekleding van je auto. Komt het leer heel langzaam weer omhoog, dan is het tijd voor een goede verzorging.
Stoffen bekleding impregneren

Impregneren betekent niet dat er nooit iets kan gebeuren met uw bekleding. Het voornaamste is dat u meer tijd krijgt om een vlek te verwijderen. Is een stoel of bank niet geïmpregneerd, dan trekt het vuil in de vezels. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat het vuil op de stof blijft liggen.


Voordelen van het impregneren:

– Maakt uw bekleding waterafstotend
– Maakt uw bekleding vuilafstotend
– Maakt uw bekleding minder gevoelig door aantasting en verkleuring door UV-licht
– Makkelijker te reinigen
– Makkelijk verwijderen van vlekken
– Verlengd het levensduur